FCPXWorld in Broadcast at IBC2017

FCPXWorld in Broadcast at IBC2017

SOHO EDITORS offer an opportunity to find out all about Apple Final Cut Pro X updates with Seminars, User Case Studies, Exhibits and more in a relaxing atmosphere.

Join us in Amsterdam during IBC2017 as we showcase an exciting range of Final Cut Pro X presentations by international broadcast professionals, demonstrating the latest toolset for the modern editor.

FCPXWorld September 16 & 17th Amsterdam

Whether you’re new to Final Cut Pro X or already a fan and want to find out all about the creative power of Final Cut Pro X and how easily it handles professional broadcast and feature film projects, this is an event not to miss! And it’s FREE!

Doors open from 9:30 each day.

16th September, 2017
00:05 - 23:55 Register your interest in FCPXWorld in Broadcast at IBC2017
Login to Register for this event
16th September, 2017 00:05 (1 day, 23 hours, 50 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Register your interest in FCPXWorld and even if you can't join us we will notify you when the event videos are published so you won't miss out.

09:30 - 18:00 Not sure when you can make it? Register for the day and arrive when you can.
Login to Register for this event
16th September, 2017 09:30 (8 hours, 30 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

If you are not sure when you can make it you are welcome to just show up when you can, however if think you might, could you register for the day it will help us with catering.

10:00 - 10:30 A COMPLETE END TO END WORKFLOW IN FINAL CUT PRO X
Login to Register for this event
16th September, 2017 10:00 (30 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Rory Cantwell - Soho Editors - UK

Rory will demonstrate the comprehensive flexibility and speed Final Cut Pro X in Broadcast. He will show how you can post a complete project without leaving Final Cut Pro X.

10:45 - 11:00 MovieRecorder provides Apple users with powerful and cost effective ingest capabilities as well as multi-station ingest control.​
Login to Register for this event
16th September, 2017 10:45 (15 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

With Edit while Ingest it is possible to start editing in Final Cut Pro, or most other editing solution seconds after the ingest has started.

MovieRecorder provides Apple users with powerful and cost effective ingest capabilities as well as multi-station ingest control.

11:10 - 11:30 RAW WORKFLOW FROM CAMERA TO FINAL CUT PRO X WITH CODEX
Login to Register for this event
16th September, 2017 11:10 (20 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Brian Gaffney - CODEX

Brian from Codex will demonstrate and discuss RAW workflows from Camera to FCP. We will show how to easily clone, copy and transcode RAW files with colour and audio applied into the standard ProRes format ideal for editing in Final Cut Pro X.

11:45 - 12:00 Your command central for video. Everything video teams need to keep the creative process moving.
Login to Register for this event
16th September, 2017 11:45 (15 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Seamless Integration With Final Cut Pro X

Upload your timeline or individual shots without ever leaving your editor.

12:15 - 12:30 AUTOMATIC KEYWORDING AND METADATA WITH LUMBERJACK BUILDER
Login to Register for this event
16th September, 2017 12:15 (15 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Philip Hodgetts - Lumberjack System

An exclusive preview of how Lumberjack Builder considers the entire workflow and uses the most up to date speech to text and Natural Language Processing technology to automatically extract keywords, concepts and emotion from your footage and create keyword ranges.

12:45 - 13:00 SCRIBEOMATIC, BRINGING CLOUD-BASED TRANSCRIPTION SERVICES RIGHT INSIDE OF FINAL CUT PRO X.
Login to Register for this event
16th September, 2017 12:45 (15 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Roger Bolton – CoreMelt

Scribeomatic, bringing cloud-based transcription services right inside of Final Cut Pro X. This plugin will be released at IBC and we will get the first live demo of the complete package.

13:30 - 14:00 DAVINCI RESOLVE 14 WORKFLOWS WITH FINAL CUT PRO X
Login to Register for this event
16th September, 2017 13:30 (30 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Rory Cantwell - Soho Editors - UK

Rory will demonstrate sophisticated Colour Grading techniques available in DaVinci Resolve 14 on Final Cut Pro X projects.

14:15 - 14:35 FINAL CUT PRO X IN EUROPE
Login to Register for this event
16th September, 2017 14:15 (20 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Ronny Courtens – LumaForge – Belgium

Ronny gives an overview of the latest work produced with Final Cut Pro X by European broadcasters and production companies. You will be surprised by the amount of high-end productions that are currently being done with Final Cut Pro X in Europe.

14:45 - 15:05 FINAL CUT PRO X IN NEWS AND SPORTS BROADCASTING
Login to Register for this event
16th September, 2017 14:45 (20 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Christian Pettersen – VGTV Norway

Learn about VG/Schibsted and how Final Cut Pro X has played a dominant role in the "transition" from being Norway's biggest newspaper to also becoming a successful broadcaster with in house production of news, sports, documentary, episodics, 24/7 news channel and more.

15:15 - 15:35 CUTTING A TV SERIES IN FINAL CUT PRO X SHOT WITH RED WEAPON AND ANAMORPHIC LENSES
Login to Register for this event
16th September, 2017 15:15 (20 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Nikolai Pigarev – Russia

See how he deals with anamorphic ultra-high resolution media in Final Cut Pro X.

Nikolai belongs the new generation of Russian film directors. He has a background in VFX and editorial, and he has been involved in a number of Russian feature films. He is currently editing a television series on Final Cut Pro X.

15:45 - 16:05 CUTTING AN AWARD-WINNING WEEKLY PRIME TIME TV-SHOW IN FINAL CUT PRO X
Login to Register for this event
16th September, 2017 15:45 (20 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

David Lopéz – Spain

Spanish post production manager and senior editor David López explains why the award-winning prime time TV show Salvados went Final Cut Pro X, and how they manage to create this weekly show against fierce deadlines.

16:15 - 16:35 THE WILD CITY: CUTTING A FEATURE LENGTH DOCUMENTARY FOR THEATRICAL RELEASE IN FINAL CUT PRO X
Login to Register for this event
16th September, 2017 16:15 (20 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Mark Verkerk - EMS Films Holland

Mark will explain how they organised and edited around 300 hours of raw material shot on RED Epic, Phantom Miro, Canon 1DC, Panasonic GH4, Sony A7S and GoPro in Final Cut Pro X, working in a collaborative setup on a 2K timeline.

16:45 - 17:15 A COMPLETE END TO END WORKFLOW IN FINAL CUT PRO X
Login to Register for this event
16th September, 2017 16:45 (30 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Rory Cantwell - Soho Editors - UK

Rory will demonstrate the comprehensive flexibility and speed Final Cut Pro X in Broadcast. He will show how you can post a complete project without leaving Final Cut Pro X.

17:15 - 18:00 NETWORKING
Login to Register for this event
16th September, 2017 17:15 (45 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Networking

17th September, 2017
09:30 - 18:00 Not sure when you can make it? Register for the day and arrive when you can.
Login to Register for this event
17th September, 2017 09:30 (8 hours, 30 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

If you are not sure when you can make it you are welcome to just show up when you can, however if think you might, could you register for the day it will help us with catering.

10:00 - 10:30 A COMPLETE END TO END WORKFLOW IN FINAL CUT PRO X
Login to Register for this event
17th September, 2017 10:00 (30 minutes)
Spaces Zuidas
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Rory Cantwell - Soho Editors - UK

Rory will demonstrate the comprehensive flexibility and speed Final Cut Pro X in Broadcast. He will show how you can post a complete project without leaving Final Cut Pro X.

10:45 - 11:00 HOW WELL DOES FINAL CUT PRO X HANDLE OVERSCAN MEDIA?
Login to Register for this event
17th September, 2017 10:45 (15 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Robin Moran – Indonesia

Working out how to edit large camera media such as 6K in the correct resolution and aspect ratio for delivery can be a nightmare. Robin Moran has done the maths and has figured out how to keep the quality and flexibility up in Final Cut Pro X when shooting overscan and cropping a centre extraction.

11:15 - 11:30
Login to Register for this event
17th September, 2017 11:15 (15 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Sam Mestman – LumaForge USA

Sam will discuss the latest evolutions in the media industry, and he will explain why Final Cut Pro X is the best tool to deal with these new workflows in post production.

11:45 - 12:00 FINAL CUT PRO X IN TIME-CRITICAL BROADCAST OPERATIONS
Login to Register for this event
17th September, 2017 11:45 (15 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Ronny Courtens – LumaForge – Belgium

Ronny talks about how he and his team used an early version of Final Cut Pro X at the Paralympic Games in London to cut a tremendous amount of videos for national broadcast and online channels against stringent deadlines, and how they went live on air straight from the Final Cut Pro X timeline running on a MacBook Pro. In the second part of this presentation he explains the workflows behind the television coverage of the world-famous 24h Le Mans Races.

12:15 - 12:35 THE TOUR DE FRANCE STORY
Login to Register for this event
17th September, 2017 12:15 (20 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Peter Wiggins - UK

From live ingest to broadcast playout, Peter will detail his tips and tricks from 4 years’ worth of Final Cut Pro X editing on the Tour de France for British television.

12:45 - 13:05 ORGANISING AND MANAGING 480 HOURS OF FOOTAGE IN FINAL CUT PRO X, EDITING A MAJOR EUROPEAN FEATURE FILM
Login to Register for this event
17th September, 2017 12:45 (20 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Ben Mercer - Finland - UK

Now that The Unknown Soldier is getting close to being released, Ben Mercer comes back to IBC to talk about this major film that involved a production team of 120 people and hundreds of extras. They shot nearly 500 hours of footage using 3 ARRI cameras (recording ProRes HQ 3840 x 2160@24p), a 4K BMD Production camera, a RED Scarlet Dragon, a Panasonic GH4 DSLR, 4 GoPros and a DJI Osmo X5R, plus drone footage shot with a DJI Inspire, an ARRI Alexa Mini and a RED Raven. Handling such huge amounts of footage is a challenge for any editor.

13:30 - 14:00 DAVINCI RESOLVE 14 WORKFLOWS WITH FINAL CUT PRO X
Login to Register for this event
17th September, 2017 13:30 (30 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Rory Cantwell - Soho Editors - UK

Rory will demonstrate sophisticated Colour Grading techniques available in DaVinci Resolve 14 on Final Cut Pro X projects.

14:15 - 14:30 STORY BUILDING WITH LUMBERJACK BUILDER
Login to Register for this event
17th September, 2017 14:15 (15 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Philip Hodgetts - Lumberjack System

An exclusive preview of the story building tools within the Lumberjack Builder app for quickly and easily creating story edits from the automatically generated keywording in Builder. Advanced searching tools help you quickly locate the clips you want. Clips are dragged to the story editor and can be shuffled and previewed at any time. Add temporary narration into your story and - when you're ready - send it to Final Cut Pro X for finishing. Builder supports multiple stores in each project.

14:45 - 15:00 MEDIA MANAGEMENT AND SHARED WORKFLOWS WITH KEYFLOW PRO IN FINAL CUT PRO X
Login to Register for this event
17th September, 2017 14:45 (15 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Steve Shim – KeyFlowPro

Steve will talk about the many new features in KeyFlowPro, a very popular media management and collaboration application that is completely integrated with Final Cut Pro X.

15:15 - 15:35 FocalPoint Server - Workflow Asset Management – Collaboration in Final Cut Pro X
Login to Register for this event
17th September, 2017 15:15 (20 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Kevin Duggan - iMedia/Quad Logic - UK

The fundamentals of asset management utilising Final Cut Pro X library sharing on a SAN, sharing metadata, and enabling collaboration on Final Cut Pro X.

15:45 - 16:00 CHROMATIC, THE NEWEST COMPREHENSIVE COLOUR GRADING PLUGIN FOR FINAL CUT PRO X
Login to Register for this event
17th September, 2017 15:45 (15 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Roger Bolton – CoreMelt

Chromatic, a comprehensive colour grading plugin for Final Cut Pro X including academy-award winning Mocha tracking. This will be the first showing of this great new plugin.

16:15 - 16:35 AND EXCITING PRESENTATION TO BE CONFIRMED SOON
Login to Register for this event
17th September, 2017 16:15 (20 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid
16:45 - 17:15 A COMPLETE END TO END WORKFLOW IN FINAL CUT PRO X
Login to Register for this event
17th September, 2017 16:45 (30 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid

Rory Cantwell - Soho Editors - UK

Rory will demonstrate the comprehensive flexibility and speed Final Cut Pro X in Broadcast. He will show how you can post a complete project without leaving Final Cut Pro X.

17:15 - 18:00 NETWORKING
Login to Register for this event
17th September, 2017 17:15 (45 minutes)
Spaces Zuidas
201 Barbara Strozzilaan Amsterdam-Zuid