FCP EXPO from SOHO EDITORS & FCPWORKS

FCP EXPO from SOHO EDITORS & FCPWORKS

SOHO EDITORS & FCPWORKS offer an opportunity to find out all about Apple updates with Seminars, Exhibits and more in a relaxing atmosphere.

Join SOHO EDITORS & FCPWORKS, 12 & 13th September in Amsterdam for everything you need to know about Final Cut Pro X workflows and integration

12th September, 2015
Not sure when you can make it? Register and arrive when you can.
Login to Register for this event
12th September, 2015
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Each day will start with a presentation from Apple marketing on Final Cut Pro X, followed by expert presentations and exhibits from Soho Editors, FCPWORKS and our partners with a special emphasis on multi-user installations and workflows.

10:00 - 10:45 Apple Product Marketing Presentation
Login to Register for this event
12th September, 2015 10:00 (45 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Apple Product Marketing will give a presentation highlighting the features in Final Cut Pro 10.2 and how the app is being used in Hollywood and beyond.

10:50 - 11:00 Cloud collaboration with Frame.io and Final Cut Pro X
Login to Register for this event
12th September, 2015 10:50 (10 minutes)
Spaces Zuidas, Amstredam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Frame.io allows you to privately upload, review, and share media with your entire team, anywhere in the world. Emery Wells of Frame.io will show a powerful cloud dailies and collaboration workflow within FCPX.

11:10 - 12:00 SOHO EDITORS presents Creative Final Cut Pro X & Motion Workflows
Login to Register for this event
12th September, 2015 11:10 (50 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

SOHO EDITORS will be presenting a seminar on the latest creative workflows for Final Cut Pro X & Motion 5.

12:10 - 12:40 Blackmagic Design and Apple Workflows with an insight into Blackmagic Design’s Ultra HD
Login to Register for this event
12th September, 2015 12:10 (30 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Blackmagic Design with an insight into Blackmagic Design’s Ultra HD mobile demonstration vehicle that’s connects Blackmagic Design’s latest creative technology with Apple hardware and software, including the use of ProRes from acquisition to delivery.

12:50 - 13:20 Feature Film Workflows from FCPWORKS
Login to Register for this event
12th September, 2015 12:50 (30 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Join FCPWORKS’ Sam Mestman on a crash course in feature film metadata prep and on-set workflows. Sam will also co-present an enhanced documentary feature workflow with Lumberjack System’s Philip Hodgetts. Shoot for the edit and maximize the potential under-the-hood of Final Cut Pro X.

13:30 - 13:50 Editing Closer to the Speed of Thought by Thomas Grove Carter
Login to Register for this event
12th September, 2015 13:30 (20 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

A presentation for skeptical editors about why Thomas genuinely chooses to cut with Final Cut Pro X over all other NLE's. From the speed with which he can be creative on high end offline work, to collaborating with the biggest post houses in the world, and the irreversible benefits of Final Cut's new editing metaphor.

14:00 - 14:20 Multi-camera Production with Softron and Final Cut Pro X
Login to Register for this event
12th September, 2015 14:00 (20 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Tips and tricks on how to edit a multi-camera production with Final Cut Pro X. How to best sync your angles and make sure that you will be ready to finish the production with no stress.

14:30 - 15:20 SOHO EDITORS present Final Cut Pro X - A Creative Ecosystem
Login to Register for this event
12th September, 2015 14:30 (50 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Alex will be demonstrating how to enhance your creativity with Final Cut Pro X & Third party tools.

15:30 - 16:00 AJA Presents 4K and FCPX
Login to Register for this event
12th September, 2015 15:30 (30 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

FCPX offers extremely efficient 4K and UltraHD workflows. When combined with hardware offerings from AJA, you can truly maximize quality, efficiency and capture and playout options for your high resolution workflows.

Join Tony Cacciarelli, AJA Product Marketing Manager to learn more about how products like Io 4K with Thunderbolt 2, KONA 4 with High Frame Rate support and Ki Pro Quad for 4K and UltraHD portable playback and more can augment your FCPX pipeline.

16:10 - 16:30 Oliver Holtkamp discusses Primetime formats from RTL
Login to Register for this event
12th September, 2015 16:10 (20 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Oliver will show how they work every day for the primetime TV. Oliver produces 7 days a week content in HD from 3,30 min Clips to 90 min documentaries, between 300GB footage to 24 TB and over.

Schnittchen works in 8 edits with the new MacPros, Pegasus and Drobos and Ultrawide Screens on FCPX. Colaboration between edits without a server, only Gb-Network. He will show mac and FCPX together… they are really PRO.

16:40 - 17:30 SOHO EDITORS present Final Cut Pro X - A Creative Ecosystem
Login to Register for this event
12th September, 2015 16:40 (50 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Alex will be demonstrating how to enhance your creativity with Final Cut Pro X & Third party tools.

13th September, 2015
Not sure when you can make it? Register and arrive when you can.
Login to Register for this event
13th September, 2015
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Each day will start with a presentation from Apple marketing on Final Cut Pro X, followed by expert presentations and exhibits from Soho Editors, FCPWORKS and our partners with a special emphasis on multi-user installations and workflows.

10:00 - 10:45 Apple Product Marketing Presentation
Login to Register for this event
13th September, 2015 10:00 (45 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Apple Product Marketing will give a presentation highlighting the features in Final Cut Pro 10.2 and how the app is being used in Hollywood and beyond.

10:50 - 11:00 Cloud collaboration with Frame.io and Final Cut Pro X
Login to Register for this event
13th September, 2015 10:50 (10 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Frame.io allows you to privately upload, review, and share media with your entire team, anywhere in the world. Emery Wells of Frame.io will show a powerful cloud dailies and collaboration workflow within FCPX.

11:10 - 12:00 SOHO EDITORS Creative Final Cut Pro X & Motion Workflows
Login to Register for this event
13th September, 2015 11:10 (50 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Alex Snelling will be demonstrating how to enhance your creativity with Final Cut Pro X & Third party tools.

12:05 - 12:20 Third-Party Visual Effects in Final Cut Pro X from FxFactory
Login to Register for this event
13th September, 2015 12:05 (15 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Alex Gollner introduces the FxFactory visual effects app store and demonstrates exciting new Final Cut Pro X plugins available exclusively via FxFactory.

12:20 - 12:35 360˚ VR Post-Production on the Mac from Tim Dashwood
Login to Register for this event
13th September, 2015 12:20 (15 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

This short presentation by Tim Dashwood will familiarise producers, editors and VFX artists with some of the aspects of acquiring, posting & delivering 360 degree “virtual reality” video content. We will cover the technical considerations, challenges, terminology, and the new aesthetics of editing with immersive content. Dashwood will also demonstrate some of the post-tools he developed to assist with stereoscopic 360VR post-production, including plug-ins for Final Cut Pro.

12:40 - 13:00 Ronny Courtens discusses multi-user workflow with FCPX
Login to Register for this event
13th September, 2015 12:40 (20 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Ronny Courtens will be talking about multi-user workflow with FCPX

13:10 - 13:40 AJA Presents 4K and FCPX
Login to Register for this event
13th September, 2015 13:10 (30 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

FCPX offers extremely efficient 4K and UltraHD workflows. When combined with hardware offerings from AJA, you can truly maximize quality, efficiency and capture and playout options for your high resolution workflows.

Join Tony Cacciarelli, AJA Product Marketing Manager to learn more about how products like Io 4K with Thunderbolt 2, KONA 4 with High Frame Rate support and Ki Pro Quad for 4K and UltraHD portable playback and more can augment your FCPX pipeline.

13:50 - 14:40 SOHO EDITORS present Final Cut Pro X - A Creative Ecosystem
Login to Register for this event
13th September, 2015 13:50 (50 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Alex will be demonstrating how to enhance your creativity with Final Cut Pro X & Third party tools.

14:50 - 15:20 Maximum Multiuser from FCPWORKS
Login to Register for this event
13th September, 2015 14:50 (30 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Learn facility level and individual editor power tips and workflows for networked collaboration to leverage Final Cut Pro X

15:30 - 16:00 Blackmagic Design and Apple Workflows with an insight into Blackmagic Design’s Ultra HD
Login to Register for this event
13th September, 2015 15:30 (30 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Blackmagic Design with an insight into Blackmagic Design’s Ultra HD mobile demonstration vehicle that’s connects Blackmagic Design’s latest creative technology with Apple hardware and software, including the use of ProRes from acquisition to delivery.

16:10 - 16:30 Bas Van Oort discusses FCPX in a multiuser environment
Login to Register for this event
13th September, 2015 16:10 (20 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

Bas introduces how the EO is using FCPX in a multiuser environment.

He will talk about the main 3rd party plugins they use and how they share Library's between edit suites and editors.

Bas will be joined by an editor (Francesco Indaco) and a documentary filmmaker (Jan Willem den Bok).

Jan Willem is the creator of the FCPXTRA plugin. He will give a short demo of the plugin and how he uses FCPX.

16:40 - 17:30 SOHO EDITORS present Creative Final Cut Pro X & Motion Workflows
Login to Register for this event
13th September, 2015 16:40 (50 minutes)
Spaces Zuidas, Amsterdam
101 Barbara Strozzilaan Amsterdam

SOHO EDITORS will be presenting seminars on the latest workflows for Final Cut Pro X & Motion 5, with an emphasis on Motion Graphics.